College

20.January 2010 - Chicago, Evanston


Uzun bir zamandan sonra tekrar okula gitmek tuhafti acikcasi. Gerci okula gitmeyeli 1 yil oluyor daha, ama yinede bana cok uzun geliyor. Okula gidebilmekten dolayi cok mutluydum aslinda, cunku surekli evde olup ve her gun hemen hemen ayni seylerle mesgul olunca, insan hayatinda biraz daha anlamli seyler yapmak istiyor. Okul gibi mesela.
Amerikada College ve Universite ayni sey. Oakton Community College de Business dersini sectim bu somestr icin ve onun haricinde bir ingilizce TOEFL kursu daha alacagim. Ayrica Northwestern Universitesinde ispanyolca kursuna kayidimi yaptirdim. Business kursu bugun basladi (ispanyolca pazartesi ve ingilizce kursuda martta basliyacak). Cok heyecanliydim okula giderken, cunku ozellikle Amerikada okula gidebilme ihtimali daha bir farkli oluyor. Business kursum baya buyuk bir kurs ve ogrenciler arasindaki yas farki zaman zaman cok fazla. Ogretmenim kadin ve gercekten cok iyi bir izlenim birakiyor. Baslangicta kurs la ilgili bir takim seyleri anlatti, sinavlar, projeler, odevler vs. Sonuna dogruda biraz ekonomi hakkinda falan konustuk. Bu arada: kursumda benden yasca buyuk olan bir turk daha var ve tabiki buda beni cok sevindirdi!
Derste hemen hemen herseyi anladim, ama uzmanlik alani dilini konusunca isler birazcik karisiyor, cunku tam olarak herseyi anlamakta zorluk cekiyorsun :)
Business iddiali ve zor bir dala benziyor, ozellikle ogretmenin bizden yapmamizi umduklari. Fakat ben elimden gelenin en iyisini yapmayi calisip insallah basarili olacagim, bakalim zaman ne gosterecek...