Boston

27.February 2010 - Boston


Bu hafta sonu icin Boston ' a gitmeye karar verdim. Dort arkadas hep birlikte dun aksam Boton'a geldik. Burda bir hostelde kaliyoruz. Hostel'in hotelden farki su: Hotel kadar luks ve pahali degil ve ayrica genelde gencler kaliyor, yani aslinda tam biz Au Pair lere gore.
Bugun Bostonun en onemli turistik yerlerini gormek icin bir kirmizi czgiyi takip ettik. Evet tum sehri gezdiren yere boyanmis bir kirmizi cizgi. Onun sayesinde butun gun yurumus olsakta, en onemli yerleri gormemiz mumkun oldu. Yanliz havadan yana pek sansimiz olmadi. Butun gun karla karisik yagmur yagdi. Boston guzel bir sehir, yanliz cok tarihi ve o yuzdende genelde eski binalarin bulundugu bir yer. En cok ilgimi ceken seylerden bir tanesi, Hitler'i anma adina sehrin ortasina yapilmis olan yalanci gas hucreleriydi. Gorunce sok oldum, fakat soyle bir dusununce aslinda fenada bir fikir degil. Bu sekilde insanlarin o zamanda neler yasadigini hissediyor ve ne kadar kotu oldugunu bir kez daha anliyorsun. Ve bunlarin tekrarlanmasini onlemek icin guzel bir ornek aslinda.
Aksama dogru hep birlikte guzel bir restauranta yemek yedikten sonra, hostele geri donduk ve bizim gibi USA ya gezmeye gelen genclerle yeni arkadasliklar edindik.