Withersfield Station

19.October 2011 - Emerald


Det första jobbet här i Australien! Woho! Jag fick ju med lite engagemang reda på att familjen Graham på Withersfield Station (Boskapsstationen där Linnea jobbat!) sökte en ryttare för mustering som det heter. Jag tog chansen då jag tyckte det lät så intressant och dessutom passande med deras livsstil - helt ekologiskt, egen försörjning av kött, grönsaker och sådant och inga maskiner. ^^
Efter lite om och men så fick jag positionen som station hand/rider och Martin, snäll som han är, följde med för att jobba för mat och boende då dom endast hade en plats ledig för tillfället, som ha lät mig ta för att han visste hur mkt jag ville ha jobbet<33
Som tur var så skulle det dyka upp jobb åt Martin bara några veckor efter att vi kommit dit fick vi höra, men han fick nog att göra redan från första början i det enorma grönsakslandet som familjen har, haha, rensa ogräs of doom! x)
Vi fick krångla en hel del för att ta oss till Anakie, den närmsta staden till stationen, men efter några svettiga timmar av tåg/buss-letande så löste det sig och vi tog oss först till Emerald (den ngt större staden närmast till stationen) med tpg och vidare till Anakie, där vi blev upplockade av Will, som är sonen i familjen och även den person som sköter det mesta gällande boskapen, han skall så småningom ta över chefpositionen från sin far John, som äger hela placet. ;) I vilket fall så fungerade Will som vår arbetsledare/chef då John och Diana (som mamman heter) och Wills tvillingsyster Nancy var bortresta den första veckan vi var där, så dem fick vi inte riktigt lära känna på samma sätt, inte för att jag skulle vilja påstå att jag lärde känna någon i den familjen särskilt väl! Dom är lite speciella... x)
Andra dagen vi var där bar det av ner till "the yards", samlingsfållorna där man samlar in, sorterar, brännmärker, kastrerar boskapen osv. Vi fick hjälpa till med sorteringen av unga djur och äldre avelsdjur, vilket inte var så lätt! Will behöver bara kika på ett djur så vet han om det är en heifer sk heffer (ung kviga), en steer ( kastrerad tjur), en "Mickey bull" (okastrerad tjur) eller en cow (ko som haft minst en kalv). Vi fick vara grindöppnare och snabbt skulle det gå! x)