Great Ocean Road pt. 2

14.February 2012 - Portland


Vistår op og går direkte på stranden - lækkert! Så skal alting bare pakkes sammen igen og vi kører mod den mest (naturmæssigt) dramatiske strækning på GOR.
vi kører først ud på en lillebitte sidevej modCape Otway et fyrtårn på det 4. sydligste punkt på den Australske hovedø. på vejen ned mod Cape Otway kører vi (åbenbart)ind igennem en stor eukalyptusskov fuld af de mest nuttede koalabjørne!
Derfra kører vi videre mod vest - langs med kysten kan vi se grunden til at denne strækning kaldes "shipwreckcoast" - kæmpestore bølger som vælter ind og tårnhøje klipper.
vi landere hurtigt ved de tolv apostle, et sted vi alle hhar set masser af billeder af og hørt mange ting om, men ingen var forberedt på så betagende et sted. De STORE limstensformationer og tanken om de mange tidsaldre hvor vandet har banket ind på de store sten og formet dem til hvad de er idag, er helt fantastisk! Ca 1 km vest for de 12 apostle ligger Loch Ard Gorge - en lille fantastisk strand med limstensskrænter hele vejen rundt med fint sand og klart sand. Den eneste måde at komme ned til stranden er via den trappe man har bygget eller båd - naturligvis.
Historien går på at et skib i 1878 kæntrede lige ud for "indgangen" (i havet) ogg kun 2 ud af 54 passagerer overlevede. Tom og Eva, begge to 18 gamle - gæt jer selv til resten.
klokken ca 18 begyndte vi at søge et sted for natten, men ikke før klokken halv ti fandt vi en parkeringsplads hvorpå vi kunne slå vores telt op. Det var ret mørkt så det var først om morgenen vi opdagede at vi havde slået os ned på en udsigtspost med udsigt ud over havet og nogle flotte klipper. Herfra kører vi videre mod vest og møder en kodrivende landmand, vi har flere steder set at det har hegnet vejen ind det har vi undret os lidt over , nu ved vi hvorfor.